Rugklachten

Maak nu een afspraak

WAT ZIJN RUGKLACHTEN?

De wervelkolom bestaat uit nekwervels, borstwervels, lendenwervels, het heiligbeen en het staartbeen. Tussen de verschillende wervels zit een tussenwervelschijf. Deze bestaan uit een ring van kraakbeen (anulus fibrosus) met in het midden een geleiachtige substantie (nucleus pulposus). Iedere wervel bezit vier facetten (twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant) die een gewricht vormen met de bovenliggende en onderliggende wervel. Deze gewrichten zorgen voor een zekere mate van beweeglijkheid in de wervelkolom.

Rugklachten zijn onder te verdelen in aspecifieke klachten en specifieke klachten. Aspecifiek houdt in dat er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor het ontstaan van de klacht is. Voorbeelden van aspecifieke klachten zijn klachten die ontstaan door bijvoorbeeld een eenzijdig bewegingspatroon, stress of een verhoogde spierspanning. Het merendeel van de klachten in de rug zijn aspecifieke klachten.

Bij specifieke rugklachten is er wel een duidelijk aanwijsbare oorzaak aanwezig waardoor de klacht is ontstaan en is er weefselschade zichtbaar.

Mogelijke specifieke klachten zijn:

  • Slijtage van de tussenwervelschijven
  • Acute lage rugpijn (spit)
  • Hernia van de onderrug
  • Ischias
  • Tumoren (primair of metastasen, reumatische aandoeningen of infecties
  • Trauma

Wilt u een afspraak maken voor uw rugklachten of wilt u meer informatie?

Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 0416 23 56 12 of stuur een email naar: info@medifysiokaatsheuvel.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

 

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Amerikastraat 14
5171 PL Kaatsheuvel

Openingstijden:

Ma tot do 08:00 - 20:00
Vr 08:00 - 17:00