Sportfysiotherapie

Maak nu een afspraak

WAT IS SPORTFYSIOTHERAPIE?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures.

Het behandelplan of revalidatieschema dat onze sportfysiotherapeut voor u opstelt, is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Het beweegprobleem van de desbetreffende sporter staat centraal. Er wordt een uitgebreide analyse gedaan om te achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. Belangrijke elementen die worden meegenomen zijn kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid. Het geen dat tevens een belangrijke rol speelt binnen de behandeling en tijdens het sporten is ‘periodisering’. Periodisering is de arbeid-rust verhouding die gehanteerd wordt na of tijdens een training/wedstrijd. Dit geld niet alleen maar voor de topsporter maar is net zo belangrijk voor een amateursporter.

Heeft u een sportblessure of heeft u vragen over de trainingsintensiteit met betrekking tot uw sport neem dan gerust contact met ons op.

 

Wilt u een afspraak maken voor sportfysiotherapie of wilt u meer informatie?

Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 0416 23 56 12 of stuur een email naar: info@medifysiokaatsheuvel.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

 

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Amerikastraat 14, 5171 PL Kaatsheuvel

Elzenweg 5, 5144 MB Waalwijk

Openingstijden:

Ma tot do 08:00 - 20:00
Vr 08:00 - 17:00