Dry Needling

Maak nu een afspraak

WAT IS DRY NEEDLING?

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode voor pijn en stijfheid bij acute en chronische klachten als gevolg van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen, ookwel spierknopen genoemd. Een triggerpoint kan bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken.

 

DE BEHANDELING

Dry Needling omvat het inbrengen van een ‘droge’ naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Wanneer het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich aan. Hierdoor ontstaat kort een soort ‘kramp’ gevoel. Na verwijderen van de naald ontspant de spier zich meestal direct en is vaak meteen merkbaar dat het bewegen soepeler gaat. Het behandelde gedeelte voelt meestal wel wat vermoeid/stijf aan, maar dat is van korte duur. Vervolgens krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen klassieke acupunctuur.

VOOR WIE IS DRY NEEDLING GESCHIKT?

Deze behandeling kan een geschikte behandeltechniek zijn bij de volgende klachten:

  • Stijve en pijnlijke spieren
  • Chronische langdurige pijnklachten
  • Whiplash klachten
  • Hoofdpijn
  • Klachten waarbij uitstraling in armen of benen is
  • Herstel na spierscheuring / verrekking

Een Dry Needling behandeling resulteert vaak snel in een directe pijn vermindering en een verbeterde mobiliteit van spieren en gewrichten. De behandeling valt onder een reguliere zitting fysiotherapie. Fysiotherapeuten zijn in Nederland bevoegd deze techniek toe te passen, mits de therapeut hiervoor een erkende opleiding heeft gevolgd. 

Vraag voor meer advies naar een van onze therapeuten.

Wilt u een afspraak maken voor dry needling of wilt u meer informatie?

Neem contact op met de praktijk via telefoonnummer: 0416 23 56 12  of stuur een email naar: info@medifysiokaatsheuvel.nl

dry needling - medifysio kaatsheuvel
dry needling pijn verlichting fysio kaatsheuvel

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

 

Vul uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Amerikastraat 14
5171 PL Kaatsheuvel

Openingstijden:

Ma tot do 08:00 - 20:00
Vr 08:00 - 17:00